Tuk's T-huis


Openingstijden:


mei t/m september:
woensdag t/m zondag van 10:00 tot 17.30.

oktober t/m april:
zaterdag en zondag van 10:00 tot 17.30.

2e paasdag zijn wij gesloten!


Buiten de genoemde openingstijden alleen geopend op verzoek (groepen).


Tuk's Theehuis, RoseMarie Bras
Tuk's Theehuis:terras, speeltoestellen, zandbak, kapschuur en dieren.AGENDA ,LEZINGEN,NIEUWS en EXPOSITIES:


Natuur in de Kop......... van Aaldert de Lange en Tanja Rakic.

De titel van deze expositie geeft al een idee waarover onze foto’s gaan. Zo’n 4 jaar geleden zijn we begonnen met het fotograferen van de natuur in de omgeving van Steenwijk. Toen, nog totaal onbekend met de verschillende vogels die in onze omgeving te zien zijn. Door de mooie resultaten, met een betaalbare camera (Sony DSC HX400V), bleek al snel dat we er allebei een nieuwe hobby bij hadden. Het idee voor deze expositie is dan ook tweeledig; anderen laten meegenieten van al het moois uit de omgeving. Je hoeft niet ver van huis om allerlei soorten vogels, dieren en mooie natuur tegen te komen. En we willen laten zien dat op een eenvoudige wijze en met een betaalbare camera iedereen kan genieten van natuurfotografie. Sommige foto’s die we hebben uitgekozen zijn qua scherpte niet optimaal, maar hebben een bijzonder of grappig aspect.
De expositie in Tuk’s T-huis is te bezichtigen van 1 maart tot 1 mei tijdens de openingstijden van het theehuis.

Voorbeelden van hun werk onder tentoonstellingen.Aaldert de Lange en Tanja Rakic • Houtkachel in Tuk's Theehuis.
  Sinds november 2016 hebben we een houtkachel in het theehuis staan. Heerlijk om na een frisse wandeling even op te warmen.
  Via een verbinding met de CV wordt ook de vloerverwarming van warm water voorzien.

  Meer over de kachel, buffervat en CV aansluitng onder Biologisch en Duurzaam. • FOTOEXPOSITIE VAN DAAN VAN MAARE.

  Daan maakte twee maal een zeilreis, als scheepsarts, naar Antarctica. Een selectie van deze foto's zijn te zien in de kapschuur bij het theehuis. De kapschuur is in de winter en in het voorjaar vaak op slot. Vraag de sleutel bij RoseMarie.
  Zie verder onder tentoonstellingen.

 • WANDELING MET GIDS VAN STAATSBOSBEHEER: ONTDEK DE WOLDBERG!.

  Staatsbosbeheer organiseert enkele malen per jaar een wandeling over de Woldberg. Tijdens de wandeltocht laat de gids van Staatbosbeheer je zien wat je zelf over het hoofd ziet. Er wordt verteld wat de invloed van de ijstijd is geweest, welke dieren en planten er leven en geleefd hebben.
  Echt de moeite waard en stiekem ook een beetje leerzaam.

  Data: Zie de website van Staatsbosbeheer: Staatsbosbeheer
  Of bel met het Buitencentrum van Staatsbosbeheer: 0561-477272
  Start: 13.30 uur, Tuk's Theehuis
  Duur: 1,5 uur
  Kosten: 5 euro pp, tot 12 jaar 2,50 euro


 • UILENBALLEN. Er wonen kerkuilen bij ons in het theehuis (zie elders). Veelal is het wel mogelijk uilenballen via ons te verkrijgen. Zo hebben onze kerkuilen een hele schoolklas van lesmateriaal voorzien, zie de link naar YouTube: Uilenballen pluizen


 • WIFI. Gratis, draadloos internet beschikbaar in en om het theehuis (buiten openingstijden uitgeschakeld)
 • VIRTUELE RONDLEIDING DOOR TUK'S THEEHUIS! Een beeld van de directe omgeving en een rondleiding door het theehuis en de nieuw gerealiseerde ruimte in de kapschuur .
  Volg de link: Virtuele tour
  Meer informatie over de kapschuur en de andere vergaderruimten zie "Meer mogelijkheden in Tuk's T-huis".


 • NIEUWE RUIMTE IN DE KAPSCHUUR IS GEREED!
  Deze ruimte is te gebruiken voor vergaderingen of familie/vrienden bijeenkomsten. Zitplaatsen voor 24 mensen. In de zomer nog meer mogelijkheden met 2 grote openslaande deuren en de ernaast gelegen open ruimte. Verwarming middels hout/pelletkachel. Voor meer informatie zie de virtuele tour en het hoofdstukje "meer mogelijkheden in Tuk's T-huis" • TUK'S THEEHUIS OP YOUTUBE! volg de link:: Theehuis op YouTube
  Als u niet van de link gebruik wilt maken, kunt u de video ook vinden door op YouTube te zoeken naar "tuks theehuis"


 • LIVE BEELDEN VAN DE KERKUIL!
  In het theehuishuis kunt u, via de webcam, de kerkuilen in hun hok bovenin de boerderij bewonderen. Op verzoek zijn ook video beelde van de uilen te zien.
  In mei zullen er weer jonge kerkuilen geboren worden, u kunt ze met een beetje geluk live zien in het theehuis!!! Zie verder onder kerkuilen.


 • MAMMOET IN TUK'S THEEHUIS!
  Expositie van de werkgroep Geologie. De Geologie werkgroep van de natuurvereniging ‘De Noordwesthoek’ (een afdeling van de KNNV)is een vaste exposant in Tuk’s T-huis. De huidige tentoonstelling betreft prachtige restanten van de nabij Steenwijk gevonden mammoet (1987). Zie verder onder tentoonstellingen. • EXPOSITIE VAN DE WERKGROEP ARCHEOLOGIE. Van Steentijd tot Steenwijk..., in vogelvlucht door de tijd. Zie verder onder tentoonstellingen.
  Musket kogels, gevonden in Steenwijk. • DE UITKIJKTOREN op de Woldberg is 30 augustus 2008 officieel geopend . De toren is vrij toegankelijk. Via 131 treden komt u op het plateau van 24 meter hoog (42 meter boven NAP). Bij goed weer heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving (Steenwijkerland, de Woldberg en Havelterberg, De nieuwe brug over de IJssel bij Kampen, de Koperen Hoogte nabij Zwolle, de watertoren in St Jansklooster,.....). De toren is op loopafstand van het theehuis. Zie ook de foto's (hoofdstuk Foto's van T-huis en uitkijktoren).