• Expositie in Tuk’s T-huis door fotografe Lutske Bongers:
  "Afrikaanse kinderen"


  Links: "Namibië, Himbameisje" en rechts:"Kenia, Masai"

  Met een fotograferende vader en moeder werd dit ook al vroeg één van Lutske’s hobby’s. Vooral op vakanties, zowel in Nederland als in verre werelddelen. Natuur, dieren, maar ook mensen en met name kinderen zijn fotogeniek. Sinds 2009 is zij lid van Fotoclub Westerveld in Wapserveen: een inspirerende club mensen. En sinds haar “pensioen” is er ook meer tijd voor!

  De foto expositie in Tuk’s T-huis bestaat uit portretten van kinderen uit 3 Afrikaanse landen: Kenia (De Masai), Namibië (Himba), en Tanzania (Hadzabe). Deze drie stammen hebben nog weinig stamleden maar houden de tradities in ere van hun stam. In een uitgebreide bijlage bij de exposite beschrijft Lutske de leefwijzen en tradities van deze stammen. • Expositie:"Zomer.... op Antarctica" door Daan van Maare.
  Foto's van Antarctica in de zomer......Pinquins, zeehonden, zeeluipaarden, walvissen, orka's en vele vogels weten te overleven op het meest noordelijke deel van de Zuidpool.


  Staart van een bultrug walvis met op de achtergrond de Bark Europa.


 • Mammoet in Tuk's T-huis!

  De Geologie werkgroep van de natuurvereniging ‘De Noordwesthoek’ (een afdeling van de KNNV) is een vaste exposant in Tuk’s T-huis. De huidige expositie bevat restanten van de mammoet gevonden nabij Steenwijk in 1987.

  Diverse delen van de mammoet zijn goed te bewonderen. Botten, een kies en kranten artikelen uit die tijd.
  Meer informatie over de Geologiewerkgroep kunt u krijgen bij de coördinator Bert Hummel tel: (0521)589253 of via
  Werkgroep Geologie Noordwesthoek


  .

 • Het (kleine) voorlichtingscentrum van Staatsbosbeheer.


  Met foto's, een kort foto/video overzicht van de natuur op de Woldberg en de Eese, opgezette dieren en een mooi zicht op het hok van de in het theehuis wonende kerkuil. • EXPOSITIE VAN DE WERKGROEP ARCHEOLOGIE. Van Steentijd tot Steenwijk.


  Links:Een zicht op de tentoonstelling. Rechts: een pijlpunt uithet stenen tijdperk.

  Links: musketkogels (lood) gevonden in Steenwijk, daterend uit de 16e eeuw. Rechts: Steenwijk in de 18e eeuw.

  En nog veel meer... te zien in Tuk's T-huis.